Chambre d’hôtes & Table d’hôtes


 
 
 

De Morvan

 

voorjaar

In het Parc Naturel Régional du Morvan kunt u in het voorjaar genieten van de ontluikende fruitbomen en de vele variëteiten orchideeën die overal in het wild bloeien. Een groot deel van de bossen is deze tijd bezaaid met wilde hyacinten. De eerste terrasjes verschijnen samen met de muziekfestivals. In het natuurgebied “De Morvan” zijn prachtige wandelpaden en mountainbikeroutes.

 

zomer

Overal bruist het van de activiteiten, elke zaterdag en zondag is er wel ergens een vide-grenier (rommelmarkt).

Bibracte laat zowel binnen het museum als buiten in het oerbos, de ontstaansgeschiedenis van de omgeving en de Gallische cultuur zien, ook het Maison du Parc heeft nu haar poorten geopend.

Beide activiteiten zijn ook voor kinderen interessant.

Er zijn vele muziekfeesten en markten te bezoeken. Concerten op kastelen en wijnproeven op één van de nabijgelegen caves en de vele musea zijn een kleine greep uit de mogelijkheden. Op Ferme “Bouton de Rose” liggen mappen met alle actuele uitgaansmogelijkheden ter beschikking van de gast.

Langs de meanderende beekjes lopen allerlei wandelroutes en er kunnen ook onder leiding van een gids wandelingen gemaakt worden. Op verzoek kunnen teken- en/of schildercursussen georganiseerd worden.

Wilt u een rustig dagje, dan kunt u lezen in de boomgaard, bungelen in de hangmat of aan de rand van het zwembad van het fantastische uitzicht genieten.

 

herfst

Langzaam kleuren de bomen van geel naar rood, en dit tovert de bossen om in een vlammend geheel. Prachtige korstmossen hebben zich op de bomen gehecht, de vele paddenstoelen komen tevoorschijn. Onder leiding van een gids, kunnen de eetbare exemplaren gezocht worden. Deze kunnen eventueel op de boerderij gedroogd worden om later als wintervoorraad mee naar huis te nemen.

 

winter

De feestdagen staan voor de deur en op Ferme “Bouton de Rose”wordt alles in stijl klaargemaakt voor de kerst en de jaarwisseling. In vrijwel elk kerkje wordt op kerstavond een mis gehouden.

Bij een witte kerst kan er vanuit de boerderij gelanglauft worden op ongeprepareerde trajecten.

Het dichtstbijzijnde alpineskigebied ligt op een rijafstand van ca. 2 uur.

De steden Dijon, Beaune en Autun zijn voorzien van prachtige feestverlichting en zijn een bezoek zeker waard.

U kunt met uw familie of vrienden, feestdagen, in rust doorbrengen op de boerderij.

Welkom
De Boerderij
Vakantiehuis
De Omgeving
Info & Tarieven
Route & Locatie
FotoalbumWelkom.htmlDe_Boerderij.htmlVakantiehuis.htmlInfo_%26_Tarieven.htmlRoute_%26_Locatie.htmlPhotos.htmlshapeimage_7_link_0shapeimage_7_link_1shapeimage_7_link_2shapeimage_7_link_3shapeimage_7_link_4shapeimage_7_link_5shapeimage_7_link_6